Eredivisie gaat van start

Jaja morgenavond is het zover. We gaan weer beginnen in Nederland met voetballen. Nou ja de Eredivisie gaat dan pas van start want in de eerste divisie zijn ze al 2 rondes bezig.

Ik ben benieuwd wat het dit voetbaljaar gaat worden. Gaan er nog veel leuke transfers komen in ons landje of blijft het een beetje zoals het nu is? En vooral ook wat worden de verhoudingen in het veld tussen de diverse teams? Ik vind het wel bijzonder jammer dat FC Utrecht – AZ Alkmaar niet doorgaat, want deze wedstrijd was toch al een leuke graadmeter voor de onderlinge verhoudingen in de Eredivisie.

Ik weet niet of het uit gaat komen, maar ik ga mij eraan wagen om een voorspelling te doen voor de eindstand in de Eredivisie 2020/2021, en dan de top 5 wel te verstaan:

 1. Ajax
 2. PSV
 3. AZ Alkmaar
 4. Feyenoord
 5. FC Groningen

Verder durf ik niet te gaan en ook bovenstaand lijstje is maar natte vingerwerk. Ik verwacht namelijk dat Ajax met de vele miljoenenaankopen en de trainer Ten Hag wel bovenaan gaat eindigen. Ze zullen het niet zo makkelijk krijgen als 2 jaar geleden, maar nog steeds staan ze qua transferwaarde op eenzame hoogte, en de huidige selectie is bijzonder sterk te noemen. Als 2e zet ik toch PSV neer, dit alleen omdat ze qua aanval echt een paar sterren in wording hebben staan. Ik heb er wel vertrouwen in dat de verdediging dit seizoen ook wat beter gaat staan als ik ze zo in de oefenwedstrijden bezig heb gezien.

Nummer 3 word AZ, mits ze snel weer wat scherper worden.  AZ is een talentvolle ploeg, maar ze moeten we resultaten boeken. Als ze deze niet snel boeken ben ik bang dat ze snel in een grote vormdip komen met als resultaat dat ze een valse start gaan hebben. In de Europese voorronde zag je nog dat de scherpte er nog niet was dus ze moeten toch wat scherper gaan beginnen. Als 4e heb ik Feyenoord vermeld en dat gaan ze puur worden door de trainer met de daarbij behorende speelstijl. Het grote probleem in Rotterdam is namelijk dat ze geen gerichte aankopen hebben gedaan om de pijnpunten op te lossen. Vooral verdedigend waren ze bijzonder kwetsbaar in omschakelingen en hoge druk, en hier is nog geen verandering in gekomen. De vijfde plaats is voor Groningen, want ik verwacht dat Robben het team wel op sleeptouw gaat krijgen, en ondanks dat ze verder geen grote sterren hebben, zal het collectief ervoor zorgen dat ze een gevaarlijke tegenstander worden. Ik verwacht zelfs nog wel dat ze punten gaan pakken tegen de top 3.

 

   Voetbal voorspellingen
   Logo