PSV gaat voor een frisse start

Vorig seizoen was voor PSV niet het beste jaar. Met veel blessures, wisseling van trainer en slechte prestaties was het geen goed jaar. De Corona crisis kwam voor dat betreft misschien wel net op tijd om het seizoen van PSV nog iets te redden. Met een 4de plek komen ze goed weg en ze zijn gebrand om dit niet nog een jaar te laten gebeuren. Met de nieuwe trainer Schmidt zal er een fris en nieuw seizoen gestart worden. Het spelersmateriaal bij PSV is alleen voor nu nog een groot vraagteken. Er zijn tot nu toe niet veel transfers geweest, en dat zou ook niet nodig hoeven zijn als je de selectie bekijkt. De grootste pech bij PSV was toch wel een aantal blessure gevallen en uiteindelijk ook het samenspel.

Komend jaar gaat dan ook het jaar worden waarin PSV zich weer moet gaan bewijzen. Met Ajax als topfavoriet en ook AZ als grote concurrent staan ze voor een serieuze klus. Het zal het jaar worden waarin een Doneyll Malen zich echt moet gaan bewijzen dat hij klaar is voor het grote werk, maar ook een Sam Lammers zal erop gebrand zijn om zich te laten zien. Daarnaast wil een Ihattaren en Gakpo ook prijzen gaan pakken en zijn ze gretig (en ook echt goed). De grootste klus voor Schmidt zal dan ook worden om het defensieve stukje goed neer te zetten. Niet alleen in verdedigend opzicht, maar ook in het opbouwen waarin het afgelopen seizoen vaak aan ontbrak. Gaat hij het met de huidige selectie doen of moeten er toch nog wat transfers gemaakt worden?

Schmidt zal veel keuzes moeten maken omdat zeker voorin er veel concurrentie is en achterin misschien wel te weinig. De gemiddelde leeftijd is jong en ze zijn gretig. Ik vermoed dan ook dat PSV een serieuze titelkandidaat gaat zijn. We zullen het komend jaar gaan meemaken.

      Voetbal voorspellingen
      Logo