Selectie Nederlands elftal en start Franse competitie

In mijn blog doe ik verslag van allerlei zaken die ik tegenkom over het voetbal. Sommige nieuwtjes zijn vers en bij sommige zaken wil ik gewoon nog even stilstaan. Deze week stond natuurlijk wel in het teken van het Nederlands elftal en hoe nu verder. Koeman is coach geworden van FC Barcalona en je word ermee gestalkt als voetballiefhebber of Messi nu blijft, wie er naar Barcalona moeten komen en wie er weg moeten. Ondertussen staan we er nog niet zo bij stil dat dezelfde Koeman nu weg is bij het Nederlands elftal terwijl er volgende week wel 2 (oefen)wedstrijden van onze mannen op het programma staat. Voor nu zal Dwight Lodeweges tijdelijk de hoofdcoach zijn, maar hij word nu niet voor niets gepresenteerd als interim bondscoach, dus wie word de echte bondscoach?

De selectie voor de wedstrijden tegen Polen en Italië op 4- en 7 september is in ieder geval alvast bekend gemaakt. Dat mag ook wel want a.s. maandag moeten ze zich al in Zeist melden. Gelukkig heeft de Nederlandse overheid een uitzondering gemaakt voor de voetballers die uit oranje Corona gebieden komen zodat ze niet in quarantaine hoeven te gaan. Anders hadden we denk ik weer een andere uitdaging gehad. Het is wel jammer dat Koeman nu weg is, want het Nederlands elftal was natuurlijk de laatste 2 jaar op een bijzonder goede weg aan het gaan en er zat een goede stijgende lijn in. Met diverse nieuwe talenten kan het zomaar zijn dat we op het EK een goede kans gaan maken op de beker, alleen met een nieuwe bondscoach kan dit straks zomaar anders zijn. Elke coach wil namelijk zijn eigen stempel op het spel drukken en ik zal niet verbaasd staan te kijken als dat nu ook weer gebeurd. Voor nu wachten we het even af en zijn het maar oefenwedstrijden, maar toch is zoiets voor de teambuilding van ons Oranje toch wel belangrijk.

De selectie van het Nederlands elftal ziet er nu zo uit:

Doel: Marco Bizot, Jasper Cillessen, Tim Krul.

Verdediging: Nathan Aké, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Hans Hateboer, Perr Schuurs, Joël Veltman, Stefan de Vrij, Owen Wijndal.

Middenveld: Donny van de Beek, Leroy Fer, Mohamed Ihattaren, Frenkie de Jong, Marten de Roon, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum.

Aanval: Ryan Babel, Steven Bergwijn, Memphis Depay, Luuk de Jong, Quincy Promes.

Er zitten wel wat verrassingen in als je kijkt naar de voorselectie, waarbij Blind (geblesseerd) een logische afvaller is. Voor de rest valt er wel wat te zeggen voor de afvallers hoewel ik nog altijd kijk naar Weghorst. Hoe makkelijk hij scoort in Duitsland en toch nog steeds niet in het Oranje mag spelen vind ik wel bijzonder.

 

      Voetbal voorspellingen
      Logo